tiistai 19. elokuuta 2014

Vesisadetta ja kurpitsakeittoa


Syksy alkaa ripotella ensimmäisiä merkkejä tulostaan. Tänään se ei tyytynyt pelkkään ripotteluun, vaan ryöpytti oikein olan takaa. Kumisaappaat ja sateenvarjot käyttöön siis! Ja sitten huomataan, että lasten jalat ovat kasvaneet viime keväästä numerolla, sateenvarjokin näyttää kuin olisi käynyt katujyrän alla...
Ilmojen viiletessä on taas kiva palautella mieleen keittoreseptejä, joihin voi hyödyntää uutta satoa. Meidän sato tosin tulee mummolan mökiltä, ellei lasketa niitä sormenpään kokoisia pikkutomaatteja ;) Kesäkurpitsasato on ollut ilmeisen runsas, ja sitä käytinkin tähän keittoon perunan ja sipulin seurana. Sitten ripaus suolaa ja mustapippuria ja vähän tuorejuustoa, niin hyvää tuli. Ei ehkä lasten lempiruokaa, mutta sopii tällaiselle keventäjälle. Ja jälkiruuaksi tietenkin suklaata ;)


                                                                

2 kommenttia:

  1. Sun blogia ei voi näin nälkäisenä tulla lukemaan ollenkaan- se on heti reissu jääkaapille tiedossa :) harmi vaan kun meidän kaapista ei nyt löydy tällaista herkkukeittoa- saati edellisen postauksen jälkkäriherkkuja :) ihania juttuja oot kuvaillut ja kertoillut tänne!

    VastaaPoista
  2. Juuri tällä hetkellä ei ole oikein muuta näkyvää saanut aikaan kuin ruokaa :D Kirppispöytä on pitänyt siitä huolen :) Ihme kyllä, tuo keitto maistui myös lapsille kohtalaisen hyvin vaikka he eivät yleensä sosekeitoista ole olleet järin innoissaan ;)

    VastaaPoista